Proctologie
Rectale aandoeningen

Home / Proctologie

Er is een breed scala aan anale aandoeningen en deze komen vaak bij zowel mannen als vrouwen voor. Ons gespecialiseerde team biedt met veel deskundigheid, patiëntvriendelijke en innovatieve behandelingsopties. Met unieke methodes voor het behandelen van aambeien, Sinus Pilonidalis en anale fissuren, voorziet het Chirurgisch Expertise Centrum iedere patiënt van passende en weinig belastende oplossingen.

Onze behandelingen

Sinus Pilonidalis

Zijn één of meerdere kleine gaatjes in de huid, die worden gevormd boven aan uw billen (in de bilspleet). Als vuil of haar zich in het kleine gaatje begint te verzamelen, kan zich een cyste vormen onder de huid.

Aambeien

Zijn vergrote en/of verzakte aderen in de buurt van het anale en rectale deel van het lichaam, die bloedingen, jeuk en pijn kunnen veroorzaken bij en na de stoelgang.

Skin tags

Zijn abnormale weefseldoorgangen of verbindingen tussen rectaal of anaal weefsel en de huid naast de anus.

Anale fissuren

Zijn scheuren of barsten in het anale weefsel als gevolg van verharde ontlasting of andere externe oorzaken.

Wat is Proctologie?
Proctologie is een medische specialisatie die zich bezighoudt met ziekten van het laatste deel van de dikke darm en specifiek van het anale kanaal en de anus.
Wat doet een proctoloog?
Een proctoloog is de medisch specialist (meestal chirurg) die verantwoordelijk is voor het verhelpen van ziekten rondom en in het anale kanaal. De specialisten van het Chirurgisch Expertise Centrum hebben een superspecialisatie en zijn voortrekker in Nederland op het gebied van minder belastende proctolgische en chirurgische behandelingen. Zij hebben goedgekeurde technieken, die al veelvuldig in het buitenland worden uitgevoerd, in Nederland geïntroduceerd. Er zijn maar een zeer beperkt aantal chirurgen, die zich op deze nieuwste minimaal invasieve technieken hebben gespecialiseerd. Een van de nieuwste technieken is het gebruik van een laser op het gebied van proctologische aandoeningen, zoals Sinus Pilonidalis (haarnestcystes) en anale fissuren. Bij een laserbehandeling is niet alleen geen grote operatie nodig, de behandelmethode kent ook vele andere voordelen, met name op het gebied van herstel en wondgenezing. Deze weinig belastende procedure wordt veelvuldig in het Chirurgisch Expertise Centrum toegepast.
Wanneer moet ik naar de proctoloog?
Als er sporen van slijm, pus, bloed of vocht in of bij de ontlasting zitten, wordt dringend aangeraden een huisarts te bezoeken. Deze zal de aard van de aandoening vastleggen en beoordelen of een doorverwijzing naar een proctoloog nodig is. Met behulp van enerzijds de unieke lasertechnologie en moderne diagnostische hulpmiddelen, die in onze praktijk beschikbaar zijn en anderzijds de ervaring van onze specialisten, kunnen ziekten in een vroeg stadium worden opgespoord. Op deze manier kan de specialist een snelle, deskundige en patiëntgerichte therapie starten en wordt een operatie veelvuldig vermeden. Zo kan de proctologische ziekte worden opgelost, met behulp van patiëntvriendelijke innovatieve behandelingen.
Wat gebeurt er bij een proctologisch onderzoek?
Er wordt een inspectie van de anus uitgevoerd. Daarnaast zal door middel van een smalle kijkbuis het anale kanaal worden onderzocht. Om de last van dit onderzoek zo klein mogelijk te houden gebruiken wij een zo smal mogelijke kijkbuis. Tevens kan wanneer nodig via deze kijkbuis direct een behandeling worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in het geval van aambeien.

Wij staan voor

  • Volledige verzekerde medische zorg
  • Innovatieve en verbeterde behandelmethodes
  • Minimale wachttijden
  • Ervaren en professionele medewerkers
  • Patiëntvriendelijkheid en persoonlijke aandacht
  • Toegankelijkheid voor heel Nederland
  • De kracht van het Superspecialisme

Contact

stel mij een vraag

Contact voor een afspraak?
Dit is mogelijk indien u in het bezit bent van een verwijsbrief.

 

Patiënt Portaal

Patiënt Portaal
Altijd uw gegevens inzien? Voor veilige toegang naar uw persoonlijke portaal.

contact

030 - 30 79 400
secretariaat@c-ec.nl
Noodnummer (uitsluitend spoed buiten werktijd): 06 - 5152 3801

Direct contact